Blog používateľa Dušan Jarjabek

Celkový počet zobrazení titulu: 7919 | Týždenné zobrazenia: | Dnešné zobrazenia: 43

Otvorený list Bélovi Bugárovi

Otvorený list

Vážený pán poslanec Bugár,
milý Béla,

Nadprávo

Vystúpenie kolegyne, poslankyne Národnej rady Sloveskej republiky Lucie Žitňanskej, vo víkendovej diskusnej relácii, považujem za skutok, ktorý nemožno tolerovať v mene názorovej plurality. Pani poslankyňa, sama vzdelaním právnička, vie veľmi dobre, že dôvera v súdny stav sa buduje ťažko, ale stráca veľmi ľahko.

DEJINY NA OBRAZOVKE

So záujmom som si prečítal reakcie na prvé časti dlhodobého seriálu Českej televízie České století. Našiel som ich niekoľkých blogoch a popravde aj ich veľkí obhajcovia pripúšťajú, že pri všetkej úcte k autorskej licencii tvorcov a ich právu vidieť veci subjektívne, predsa len "utajiť" podiel Milana Rastislava Štefánika na vzniku Česko-Slovenskej republiky nebola práve najšťastnejšia voľba. "Detailov", ktoré sú v rozpore s historickými faktami sa nazbieralo nemálo. Ale napriek tomu mi nezostáva len českým divákom závidieť.

Mestská časť a krajská samospráva

Často počúvam na stretnutiach s občanmi reči o zbytočnosti vyšších územných celkov. Je pravda, že keď ich Dzurindov zmocnenec v súčasnej podobe presadil, občania ich vznik neveľmi pocítili. Krajské samosprávy prevzali do svojej zriaďovateľskej pôsobnosti niekoľko nemocníc, stredné školy, kultúrne inštitúcie, ale venovali sa prevažne sami sebe – najprv niekoľko rokov riešili svoje sídelné budovy a personálne obsadenie úradu, potom sa sústredili na zoznamy „nadbytočného majetku“ a jeho roz(pre)dávanie.

Dušan Jarjabek

Autor zatiaľ neuviedol o sebe bližšie informácie.

Blogy

Píšte a komunikujte

ISSN 1336-2984